Onze geschiedenis

Familie Niels

De oorsprong van het restaurant- en hotelavontuur van de Niels familie begint bij de oprichter van de groep, Joseph Niels, zoon van boeren in het Pajottenland. Als jonge man krijgt hij een job in het Savoy Hotel in Londen.

In 1915 keerde Joseph Niels terug naar België en hij wordt manager van La Taverne Royale in de Koningingengalerij te Brussel.

In 1924 vindt Joseph Niels het recept van de Filet Américain uit, ongewijzigd sinds

In 1926 opent Joseph het hôtel restaurant Canterbury op de Emile Jacqmainlaan 129. Hij leidde een onafhankelijk paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1935.

In 1940 overleed Joseph Niels. Zijn zonen Albert (1917-1978) en Georges (1919-2000) nemen de zaken over.

1948, opening van de winkel Nielsvins. Directie van het restaurant La Couronne op de Grote Markt in Brussel. Opening van het restaurant ­van het Claridge Hotel in Buenos Aires in Argentinië, ze bezitten het voor twee jaar.

1958: Op verzoek van de Argentijnse regering leiden Albert en Georges Niels het Argentijnse paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel.

Albert Niels neemt de zaak over met zijn drie zonen, Michel, Philippe en Albert-Jean.

1968: Opening van het restaurant Au Vieux Saint Martin op de Grote Zavel.
1971: Opening van het restaurant La Marie Joseph op de Vismarkt.
1974: Opening van het restaurant Au Duc d’Arenberg op de Kleine Zavel.
1978: Overlijden van Albert Niels. Zijn drie zonen volgden hem op, maar Michel Niels verliet de vereniging al snel.
1992: Opening van het restaurant Le Canterbury op de Vijvers van Elsene.

Het avontuur gaat verder...

En 2011, Albert-Jean et Philippe Niels besloten apart te gaan werken. Albert-Jean en zijn zoon Frédéric nemen het restaurant Au Vieux Saint Martin alleen over.

2015: Opening van het restaurant Au Grand Forestier in Watermaal-Bosvoorde.
2017: Lancering van Les Chambres de Martin, bed and breakfast boven de Vieux Saint Martin.
2018: Opening van het restaurant Au Savoy op het Georges Brugmannplein in Elsene.
2020: Lancering van Alfred, een afhaal- en bezorgdienst voor kant-en-klare maaltijden.
Herfst 2022: Opening van de Claridge, rotisserie in Waterloo.

Familie Niels

1890

Geboorte van Joseph Niels. Hij is de zoon van landbouwers in het Pajottenland

1908

Joseph Niels krijgt een job in het Savoy Hotel in Londen

1915

Joseph Niels komt terug naar Brussel en wordt de directeur van La Taverne Royale in de Koninginnegalerij

1924

Joseph Niels vindt het recept van de Filet Américain uit,
ongewijzigd sinds

1926

Opening van het hôtel restaurant Canterbury op de Emile Jacqmainlaan 129

1935

Paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel

1940

Overlijden van Joseph Niels. Zijn zonen Albert en Georges nemen de zaken over

1948

Opening van de winkel Nielsvins
Opening van het restaurant ­van het Claridge Hotel in
Buenos Aires in Argentinië

1958

Restaurant van het Argentijnse Paviljoen vertegenwoordigen op de Wereldtentoonstelling van Brussel Albert Niels werkt samen met zijn drie zonen Michel, Philippe en Albert-Jean

1968

Opening van het restaurant Au Vieux Saint Martin op de Grote Zavel

1971

Opening van het restaurant La Marie Joseph op de Vismarkt

1974

Opening van het restaurant Au Duc d’Arenberg Op de Kleine Zavel

1978

Overlijden van Albert Niels. Zijn zonen nemen het roer over maar Michel blijft niet lang.

1992

Opening van het restaurant Le Canterbury op de Vijvers van Elsene

2011

Albert-Jean en zijn zoon Frédéric runnen het restaurant Au Vieux Saint Martin

2015

Opening van het restaurant Au Grand Forestier in Watermaal-Bosvoorde

2017

Opening van Les Chambres de Martin boven het restaurant Au Vieux Saint Martin

2018

Opening van het restaurant Au Savoy op het Georges Brugmannplein in Elsene

2020

Opening van “Alfred“, onze online levering en afhaalservice van gekookte maaltijden

Eind 2022

Opening van onze nieuwe Claridge’s restaurant in Waterloo

Inscrivez-vous à notre newsletter et recevez le menu dès qu'il change!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang het menu zodra hij verandert!